U ponedeljak, 8. aprila u Knjaževacu biće predstavljeni evropski projekti Scientix i STEM School Label 

U ponedeljak, 8. aprila od 13:30 do 15:30 časova u Naučnom klubu regionalnog centra za stručno usavršavanje Knjaževac, održaće se radionica na kojoj će biti predstavljena dva evropska projekta u kojima učestvuje Centar za promociju nauke – Scientix i STEM School Label, koji se bave novim obrazovnim konceptima u STEM disciplinama.

Scientix predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja povezuje nastavnike iz čitave Evrope i omogućava razmenu njihovih praksi i iskustava. Ovaj projekat promoviše i STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics), kao i inovativne pedagoške pristupe nastavi iz ovih oblasti. Scientix pruža i veliki broj alata, sistema podrške i mogućnost za obuku nastavnika, kroz različite vebinare i kurseve. Scientix ambasadori, Mladen Šljivović i Ivan Stojanović, će na radionici podeliti svoje utiske iz ugla nastavnika, kao i detalje o Scientix portalu i o opštim mogućnostima koje pruža ovaj evropski projekat.

Pored toga, na radionici će biti predstavljen i projekat STEM School Label čiji je glavni cilj prepoznavanje i akreditovanje škola na evropskom nivou koje su razvile inovativni pristup nastavi iz STEM predmeta.

podeli