VIDEO

Oživljavanje izumrlih vrsta

(UŽIVO) Video prenos iz Naučnog kluba u Beogradu EDGE razgovora o mogućnostima (i opasnostima) oživljavanja izumrlih vrsta

U utorak, 27. juna, u 19 časova, u Naučnom klubu Beograd u Kralja Petra 46, Centar za promociju nauke organizuje novi EDGE razgovor na temu „Oživljavanje izumrlih vrsta“. Učesnica je dr Jelka Crnobrnja Isailović, naučna savetnica na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ i redovna profesorka na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, a sa njom razgovara Marija Đurić, zamenica urednika časopisa Elementi.

U toku razgovora odgovaramo na pitanja kao što su: Na koji način naučnici pokušavaju da stvore davno izumrlog mamuta? Da li će jednog dana moći da ožive i dinosaurusa? Da li je to put da čovek ispravi svoje greške zbog kojih priroda već vekovima ispašta? Da li je takav postupak uopšte etičan, i koje su sve njegove posledice? 

EDGE, odnosno „generalna edukacija“, program je Centra za promociju nauke u kojem zajedno sa eminentnim naučnicima iz zemlje razgovaramo o temama za koje postoji javno interesovanje i koje smatramo da bi trebalo da postanu deo opšte kulture. EDGE razgovori se organizuju u prostorijama Naučnog kluba Beograd.

EDGE razgovor

Oživljavanje izumrlih vrsta

Sagovornica: dr Jelka Crnobrnja Isailović (Institut za biološka istraživanja; Prirodno-matematički fakultet u Nišu)

Moderatorka: Marija Đurić (Centar za promociju nauke, časopis Elementi)

27. jun, u 19 časova

Naučni klub Beograd, Kralja Petra 46

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs