Grupa za izdavaštvo Centra za promociju nauke raspisuje konkurs za vizuelno rešenje svog novog izdanja ”Uvod u publikovanje naučnih radova”

Grupa za izdavaštvo Centra za promociju nauke raspisuje konkurs za vizuelno rešenje prednje i zadnje korice, klapne i rikne knjige ”Uvod u publikovanje naučnih radova”.

Rok za slanje radova je utorak 7. jun do 16 časova.

Jedan autor može poslati više rešenja. O izboru pobedničkog rešenja odlučuje žiri sastavljen od eminentnih naučnika, grafičkih dizajnera i predstavnika Grupe za izdavaštvo Centra za promociju nauke. Pobedničko rešenje biće nagrađeno sa 15.000 dinara. 

KRATAK SIŽE KNJIGE

Biti naučnik znači objavljivati. Bilo da ste na fakultetu ili na institutu, bilo da ste etablirani naučni radnik ili tek doktorand, napredovanje u karijeri zahteva stalnu produkciju članaka, monografija, recenzija, kritičkih osvrta, pisama, uvodnika i drugih formi naučne komunikacije.

Nije bitno samo šta se objavljuje, već i gde. Stecište naučnog publikovanja je časopis. Naučni časopisi se rangiraju globalno, najpre po citiranosti objavljenih radova. Što je časopis citiraniji, to je veća pogodnost po istraživača koji u njemu objavljuje: podrazumeva lakše napredovanje, višu platu, prestiž i bolju prođu na naučnoistraživačkim konkursima. 

Između završenog i objavljenog naučnog rada postoji čitav univerzum sačinjen od časopisa i njihovih uredništava, izdavača, citatnih lista i njihovih algoritama. Čak i kada je naučni rad vrhunskog kvaliteta, nepoznavanje izdavačkih pravila može dovesti do pogrešne odluke. Ova knjiga je vodič kroz ovaj često konfuzni svet, pun praktičnih saveta, objašnjenja terminologije i izdavačkih postupaka.

PROJEKTNI ZADATAK

Od učesnika konkursa očekuje se da, u skladu sa ponuđenim sižeom i specifikacijama, ponude originalno i upečatljivo vizuelno rešenje.

Šablon u koji je potrebno uklopiti dizajn možete pronaći na linku.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije korice: 153 x 234 mm + rikna 12 mm + klapne po 100 mm

Vrsta štampe: offset, full color

Radove slati u PDF formatu, CMYK, 300 dpi, 3 mm prepust.

Prijavom na konkurs autor garantuje da je originalni tvorac ideje. Svaki spor nastao po pitanju autorstva isključivo je odgovornost autora. Pobedničko rešenje postaje vlasništvo Centra za promociju nauke. Rezultati konkursa biće objavljeni do petka 10. juna na internet stranici Centra za promociju nauke: www.cpn.rs.

Rok za slanje radova je utorak 7. jun do 16 časova. Radove za konkurs za naslovnu stranu knjige slati na i-mejl adresu: iumeljic@cpn.rs

podeli