Kao uvod u Noć istraživača, koja svoje deseto izdanje proslavlja u petak, 27. septembra, Centar za promociju nauke i Mreža naučnih klubova širom Srbije čitave sedmice organizuju uzbudljive sadržaje

Odbrojavamo dane do prave poslastice, koja nas čeka u petak: kao uvod u desetu po redu Evropsku noć istraživača, tokom čitave nedelje građani u 14 naučnih klubova širom Srbije imaće priliku da učestvuju u bogatom naučnom programu. Eksperimenti, predavanja, radionice, tribine i brojna druga dešavanja čekaju iza svakog ćoška, sve do petka!

Već u ponedeljak, u Naučnom klubu Beograd očekuje vas radionica Kako gradimo sutra, koju organizuje Savet zelene gradnje. Radionicu će voditi mladi članovi Saveta zelena gradnje Srbije, a polaznike će upoznati sa osnovnim principima zelene-održive gradnje kojima vodimo računa i našoj životnoj sredini, našem zdravlju i našoj planeti.

Kroz promociju kulturne raznolikosti, interkulturalnog dijaloga i društvene kohezije, Centar za promociju nauke će zajedno sa Mrežom regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje krenuti na put do naučnog petka i time doprineti podizanju svesti o značaju i vrednostima kulturnog nasleđa.

U Nišu, već od ponedeljka otvara se izložba o akademiku Mihailu Gavriloviću. Leskovac gradi budućnost na temeljima prošlosti i poziva vas da kroz kreativno maketarstvo svi zajedno oblikujemo budućnost po našoj meri. U Knjaževcu možete jedan dan biti mali arheolozi u još uvek nedovoljno istraženom arheo-etno parku Ravna.

Čačak će vas odvesti na zanimljivu stranu matematike, probuditi vaše vijuge i pokazati kako se matematika primenjuje u svakodnevnom životu.

Poslednji petak u septembru donosi najveću i najmasovniju naučnu avanturu: Naučni klub Beograd otvoriće svoja vrata svim građanima od 17 do 22 časa. Dođite da doživimo Beograd prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kroz igru, arhitekturu i dizajn! U prostoru Naučnog kluba krećemo na zamišljeno putovanje kroz nasleđe Beograda.

Ovo je delić atmosfere koja očekuje sve posetioce i učesnike, a za više informacija istražite sajt!

podeli