KONKURSI

Virtualno mentorstvo

Program „Srbija na vezi“ mladim profesionalcima i istraživačima nudi mogućnost online podrške u radu

„Srbija na vezi“ je program kojim se povezuju stručnjaci iz dijaspore i mladi profesionalci na početku karijere iz Srbije (postdiplomci, mladi istraživači i profesionalci sa manje od pet godina iskustva). Mentorski rad se odvija putem audio/video konferencija ili mejla, zavisno od dogovora svakog mentorskog para i prirode posla.

U trećem po redu programu online mentorstva „Srbija na vezi“, u toku je konkurs za polaznike, mlade na početku karijere koji mogu iskoristiti priliku da steknu znanje i prikupe korisne informacije od strane naših najpriznatijih stručnjaka iz dijaspore, iz preko 60 oblasti nauke, privrede i umetnosti.

Mentori polaznicima prenose najnovija znanja i prakse iz svoje oblasti, postavljaju im problemske zadatke, savetuju ih po pitanjima karijere, vođenja posla ili naučnoistraživačkog rada i vode kroz proces donošenja odluka. Zadatak mentora nije da daje instrukcije i rešava probleme umesto polaznika, a uloga polaznika nije da pasivno sluša i zapisuje: mentorstvo je dinamičan proces razmene znanja, interaktivnog učenja i savetovanja koje se oblikuje u odnosu na osobe koje u njemu učestvuju.

Učešće u programu je dobrovoljno i volontersko.

Istražite više o programu mentorstva „Srbija na vezi“.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs