Konkursi

Umetnici u Evropskoj svemirskoj agenciji

Otvoren četvrti ciklus rezidencijalnog programa za umetnike, ovog puta u Evropskoj svemirskoj agenciji. Konkurs je otvoren do 6. juna

Posle tri uspešna ciklusa rezidencijalnog programa, pozivaju se umetnici aktivni na polju digitalne umetnosti, studenti umetničkih fakulteta i oni koji eksperimetišu u radu s novim medijima, da se prijave na četvrti krug konkursa u okviru projekta Evropske mreže digitalne umetnosti i nauke (European Digital Art and Science Network ). Ovoga puta, nagrada za najuspešnije biće boravak u ESA – Evopskoj svemirskoj agenciji (European Space Agency). Rok za prijavu je 6. jun.

Koordinator projekta je Ars elektronika iz Linca (Ars Electronica), a pored Centra za promociju nauke iz Beograda, partneri su i Sajens geleri iz Dablina (Science Gallery), DžiVi Art iz Londona (GV Art), Laboral iz Hihona (LABoral), Etopija iz Saragose (Etiopia), galerija Kapelica iz Ljubljane i DIG galerija iz Košica.

Inače, u galeriji Podrum Kulturnog centra Beograda do 27. aprila otvorena je izložba Art & Science u organizaciji Centra za promociju nauke. Na njoj su, pored radova uglednih evropskih umetnika, izložena i ostvarenja dvoje pobednika poslednjeg konkursa na lokalnom nivou – Aleksandra Jovanić i Bogdan Stefanović.

Istražite više o konkursu putem sledećeg linka.

Istražite više o konkursu na sajtu Evropske svemirske agencije.

Istražite više o programu Art&Science.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs