Predavanja

Jedan pogled iz Zapadne Australije

U biblioteci Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, u utorak, 29. jula, gostuje Svetlana Baltić sa Instituta za pluća Zapadne Australije

U organizaciji Društva neurologa Srbije (DNS), u utorak, 29. jula, u 13 časova, u biblioteci Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, IBISS, održava se predavanje na temu Alternative Splicing in Disease and Therapy.

Na predavanju će govoriti dr Svetlana Baltić, šef Jedinice za molekularnu genetiku i upale na Institutu za pluća Zapadne Australije, LIWA (Lung Institute of Western Australia).

LIWA je jedna od vodećih istraživačkih organizacija, posvećena borbi protiv bolesti poput astme, hroničnog bronhitisa, emfizema pluća (trajno uvećanje pluća), bronhiektazije (trajno proširene bronhije pluća), raka pluća i upale pluća.

Kako se navodi na sajtu ovog instituta, međunarodno priznati naučnici na LIWA sprovode istraživanja radi boljeg razumevanja i lečenja raka pluća.

Dr Svetlana Baltić je specijalista na polju molekularne genetike upale. Doktorirala je na Univerzitetu Zapadna Australija (UWA) na temu α – synuclein u  dendritima ćelija, a trenutno radi i kao istraživač na LIWA. 

Njen rad se zasniva na molekularnom mehanizmu regulacije gena i njegovom značaju za bolesti disajnih puteva i razvoju genetske terapije.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs