naučni krug

„Surfuj kreativno“ u Naučnom klubu Beograd

 Projekat koji podstiče produkciju kreativnih sadržaja iz umetnosti i kulture za učenike osnovnih i srednjih škola biće predstavljen u Naučnom klubu Beograd u petak, 19. januara

U petak, 19. januara, u 12 sati, u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, u Kralja Petra 46, biće predstavljen edukativni projekat „Surfuj kreativno“. Ovaj projekat namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji realizovao je Centar za medijsku kulturu i obrazovanje (CZMKO) uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Kao nastavak projekta „Surfuj pismeno“, koji ima za cilj podizanje svesti o značaju digitalne pismenosti kod dece i mladih, projekat „Surfuj kreativno“ podstiče produkciju sadržaja iz oblasti kulture i umetnosti učenika osnovnih i srednjih škola. Pored kvalitetnih kulturno-umetničkih sadržaja i kulturnih praksi, ovaj projekat kroz svoj portal pomaže mladima da pronađu besplatne alatke za primenu IKT u kulturi, kao i odabrane tekstove i linkove koji decu i mlade upućuju na savremene tokove u kreativnim industrijama (film, strip, muzika, književnost za decu i omladinu, veb serije, itd.).

Projekat „Surfuj kreativno“ pomaže da internet bude korisno sredstvo i velika biblioteka tekstova (pokretnih) slika i zvukova koja nam može dati obilje ideja za kreativno ispoljavanje u različitim umetničkim oblastima.

Dosad su u okviru projekta održane dve kreativne radionice – književnik i strip scenarista Pavle Zelić, u Biblioteci šabačkoj, i prof. Mirko Stojković, profesor filmskog scenarija i scenarija video igara na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u OŠ “Veljko Dugošević”, pokazali su učenicima besplatne i lako dostupne onlajn alatke za prve korake kreiranja video igara, grafičkog dizajna, korisne linkove iz oblasti filmske  umetnosti i književnosti i dali savete i ideje za kreativno surfovanje na internetu i društvenim mrežama.

Istražite više o projektu “Surfuj kreativno”.

Facebook

Youtube

 

 

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs