Projekti

Srbija na vezi

Otvoren konkurs za povezivanje stručnjaka iz dijaspore i mladih profesionalaca iz Srbije

„Srbija na vezi“ je konkurs za mlade stručnjake koji tek započinju svoju profesionalnu karijeru. Ovom prilikom oni mogu da iskoriste jedinstvenu šansu i steknu uvid u znanja naših najpriznatijih stručnjaka iz dijaspore, te dobiju razne informacije iz preko 60 oblasti.

Reč je o programu kojim se povezuju stručnjaci iz dijaspore i mladi profesionalci iz Srbije. Mentorski rad se odvija 1-na-1 ili 2-na-1, putem audio/video konferencija i/ili mejla, u zavisnosti od dogovora svakog mentorskog para i prirode posla. 

Konkurs je otvoren za studente završnih godina fakulteta, apsolvente, postdiplomce, istraživače i svršene diplomce koji su na početku karijere (sa manje od 5 godina profesionalnog iskustva u relevantnoj oblasti), starosti do 35 godina. Mentori polaznicima prenose najnovija znanja i prakse iz svoje oblasti, postavljaju im problemske zadatke, savetuju ih po pitanjima karijere, vođenja posla ili naučnoistraživačkog rada, te vode kroz proces donošenja odluka.

Zadatak mentora nije da daje instrukcije i rešava probleme umesto polaznika. Uloga polaznika nije da pasivno sluša i zapisuje. Mentorstvo je dinamičan proces razmene znanja, interaktivnog učenja i savetovanja koje se oblikuje u odnosu na osobe koje u njemu učestvuju. 

Učešće u programu je dobrovoljno i volontersko.

O detaljima konkursa i načinu prijave pogledajte na ovom linku.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs