FESTIVALI

Jedan školski festival

 OŠ „Despot Stefan Lazarević“ po treći put domaćin školskog festivala na kome učestvuje i CPN

 

U Osnovnoj školi „Despot Stefan Lazarević“ u Beogradu, 23. novembra održaće se treći po redu školski festival nauke pod nazivom „Na mladima svet ostaje“.  Centar za promociju nauke omogućiće posetiocima festivala da uživaju u projekcijama mobilnog planetarijuma.

Inicijator festivala je nekadašnji učenik OŠ „Despot Stefan Lazarević“, a sada đak Matematičke gimanzije Jovan Markov. „Promocija nauke je nosilac razvoja svih aspekata ljudskog života. Važno nam je da više govorimo o tome šta je to u stvari nauka, čime se ona bavi i na koji način, ko su naučnici i kako se postaje jedan od njih“, objašnjava Jovan ideju koja stoji iza festivala. „Naš cilj je da društvo sa više spremnosti izdvaja novac iz budžeta za obuku istraživača, kao i za sama istraživanja.“

Prošlogodišnji festival imao je 4000 posetilaca, a preko 80 školaraca izvodilo je oglede i eksperimente.

Ove godine, kao posebna poslastica, biće predstavljen planetarijum CPN-a, a predstavnici Centra će posetiocima prikazati nebeske fenomene tokom nekoliko projekcija.

Festival traje od 10 do 13 časova. Osnovna škola „Despot Stefan Lazarević“ nalazi se u Ulici Nova broj 15, u beogradskom naselju Mirijevo, a ulaz na festival je slobodan.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs