Konferencije

Evropa i rodna ravnopravnost

Inicijativa genderSTE organizuje konferenciju o rodnoj ravnopravnosti u okviru teme životne sredine

Konferencija Gendering Cities, Designing Sustainable Urban Environments for All ima za cilj unapređivanje i bolje razumevanje rodnih pitanja u okviru tema u vezi sa životnom sredinom, uključujući tu i oblasti iz evropskog projekta Horizon 2020. Govoriće se o tome kako rodna pitanja intereaguju sa izgrađenim sredinama, što je jedan od izazova predočen u ovom evropskom projektu.

Na Konferenciji će biti reči i o kvalitetu života, starenju i blagostanju, energetici, klimatskim promenama, bezbednosti i inkluziji, kao i transportu. Svi ovi primeri su istovremeno i prioritetna istraživačka polja, ali i važne teme za evropske institucije i pojedinačne politike zemalja članica.

Konferencija Gendering Cities, Designing Sustainable Urban Environments for All  je organizovana od strane genderSTE inicijative projekta COST, koja treba da unapredi stanje u kom se nauka nalazi, kao i da implementira politiku u vezi sa rodnom ravnopravnošću u nauci, tehnologiji i inženjerstvu. Konkretno, to će unaprediti sprovođenje rodno fokusiranih mera u naučno-tehnološkim institucijama i integraciju rodnih dimenzija u nauci i tehnologiji. Inicijativa genderSTE za cilj ima stvaranje znanja i resursa u vezi sa rodnim pitanjima u tehnološkom razvoju i inovacionim procesima.

Konferencija će se održati u Rimu, a rok za prijavljivanje je 15. mart 2014. Više o samoj konferenciji pogledajte ovde.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs