KONKURSI

Petnica raspisala konkurs za mlade talente

Istraživačka stanica Petnica raspisala je konkurs za novi ciklus programa u 2016. godini, koji je otvoren do kraja novembra

Petnica, istraživačka stanica poznata širom sveta po svom radu s mladim talentima, raspisala je konkurs za nove snage koji traje do kraja novembra. Svi zainteresovani srednjoškolci iz cele Srbije, ali i Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, imaju priliku da se tokom novembra prijave za naučnoobrazovne programe u Petnici, koji će biti realizovani tokom naredne godine.

Zainteresovani srednjoškolci, kojima možda regularan sistem školovanja nije dovoljan, a vole astronomiju, fiziku, elektorniku, računarstvo, matematiku, biologiju, hemiju, geologiju, medicinu, sociologiju, antropologiju, psihologiju, istoriju, lingvistiku, arheologiju ili grafički dizajn dobrodošli su da se prijave na konkurs Petnice. Na konkurs je potrebno poslati formular, autobiografiju, motivaciono pismo i esej.

Istraživačka stanica Petnica već 34 godine uspešno radi na obrazovanju mladih generacija koje se zanimaju za prirodne, društvene i tehničke nauke, i koje žele da se usavršavaju i prave prve korake u nauci.

Evropske institucije Istraživačku stanicu Petnica svrstavaju u vodeće institucije ove vrste u celoj Evropi, čemu je doprinela i rekonstrukcija, izgradnja stanice i opremanje naučnom opremom od pre nekoliko godina. 

Nakon procesa izbora, preko 1000 srednjoškolaca će naredne godine imati priliku da u Petnici svoje prve korake u nauci prave na najmodernijoj opremi, a sa njima će raditi najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji.

Istražite više  o uslovima konkursa.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs