Naučni krug

Letnja STEM škola za srednjoškolce

U Sarajevu se od 22. do 29. jula organizuje letnja STEM škola za srednjoškolce iz regije

Internacionalni univerzitet u Sarajevu i Fakultet prirodnih i tehničkih nauka organizuje IUS STEM CAMP 2018, letnju školu STEM-a, koja će se održati od 22. jula do 29. jula u Kampusu IUS-a. Cilj letnje škole STEM-a (Science, Technology, Engineering and Mathematics) je promocija tehničkih i prirodnih nauka i matematike i informacionih tehnologija među srednjoškolskom populacijom kroz sedmodnevno pohađanje interesantnih kurseva iz ovih oblasti.

Nastava će se izvoditi na engleskom jeziku, a predavači će biti profesori sa IUS-a koji imaju dugogodišnje međunarodno iskustvo. Učesnici STEM CAMP-a će učiti kako se kloniraju biljke, kako upravlja dronom i menjaju parametri leta, kako se kompjuterski simuliraju fizički procesi, kako se 3D modelira i štampaju objekti i još mnogo toga.

Ova letnja škola namenjena je srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona i dijaspore, zainteresovanima za STEM teme, s namerom da im pomogne pri odabiru budućeg poziva. Uz zvanični program, organizovan je i zanimljiv kulturni, sportski i socijalni program koji će povezati vršnjake iz raznih sredina. Pored obrazovnog programa, poseban akcent stavljen je i na druženje učesnika kroz kulturne i sportske događaje.

Više informacija o samoj školi, organizaciji, kursevima, društvenim aktivnostima, lokaciji i predavačima možete naći na zvaničnoj internet stranici.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs