Naučni krug

Klimaton, klimatska akcija u Beogradu

Dvodnevna manifestacija Klimaton okupiće u februaru zainteresovane za klimatska pitanja i pokrenuti važne teme kada je reč o klimatskim izazovima u Beogradu

Manifestacija Klimaton (Climathon) održava se u Beogradu 8. i 9. februara, u Upravi grada, Kraljice Marije br. 1, u saradnji sa gradom Beogradom (Sekretarijat za zaštitu životne sredine), a jedan od partnera je i Centar za promociju nauke.

Klimaton je usredsređen na identifikovanje lokalnih klimatskih izazova, omogućavanje građanima da preduzmu akcije, razvijanje inovativnih ideja za rešavanje klimatskih izazova i obezbeđivanje podrške i ekspertize za pretvaranje ovih ideja u stvarnost.

Ovoga puta, rešavaju se dva izazova grada Beograda: urbana toplotna ostrva u Beogradu i čvrsti komunalni otpad i ekološka svest građana.

Klimaton je najmasovnija kolektivna klimatska akcija u svetu, koja godišnje okuplja hiljade ljudi u 145 gradova i preko 55 zemalja na svim kontinentima, sa medijskim dosegom preko 300 miliona ljudi. Realizuje se putem hakatona (kreativnih radionica) u toku koga se timovi sastavljeni od studenata, preduzetnika, startapova, biznis lidera i kreatora politika takmiče u rešavanju klimatskih izazova Beograda. Najbolji timovi dobijaju vredne nagrade i priliku da se njihove ideje primene u praksi.

Učesnici imaju priliku da razvijaju kolektivnu inovativnost i kreativnost. Kroz integraciju ovog dešavanja sa internacionalnim forumom za obrazovanje Remaking Tesla, podržanim od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te međunarodno nagrađivanu edu-igru Play Sustainability,  usavršavaće se u održivom razvoju.

 

 

Više detalja i formular za registraciju učesnika možete naći ovde.

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs