IZLOŽBE

Izložba o matičnim ćelijama

Izložba: „Matične ćelije: alhemija 21. veka“ otvorena je 14. decembra u Muzeju nauke i tehnike

U Muzeju nauke i tehnike otvorena je izložba „Matične ćelije: alhemija 21. veka“ posvećena najnovijim naučnim saznanjima o matičnim ćelijama, njihovom korišćenju u lečenju određenih oboljenja, kao i zdravstvenim rizicima koji prate komercijalno dostupne terapije. Autor izložbe je Laboratorija za eksperimentalnu hematologiju i matične ćelije Instituta za medicinska istraživanja Univerziteta u Beogradu.

U okviru postavke imaćete priliku da vidite slikovit prikaz biologije matičnih ćelija. Pored edukativnih postera, biće izložen i model laboratorije za ćelijsku kulturu, igra u kojoj treba sastaviti porodice ćelija, a moći ćete da vidite i prave matične ćelije pod mikroskopom. Istraživači iz Instituta za medicinska istraživanja odgovaraće na sva vaša pitanja. Dođite, vidite, pitajte i saznajte.

Izložba je otvorena za posetioce do 20. decembra, od 10 do 20 sati u Muzeju nauke i tehnike – Beograd, Skender-begova 51 (ulaz uz Dobračine 51), a realizovana je zahvaljujući finansijskoj podršci projektima promocije nauke za 2015. godinu Centra za promociju nauke.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs