Konkursi

Istražite otvorene pozive!

Elementarijum donosi pregled trenutno otvorenih konkursa za usavršavanje u oblasti naučne komunikacije u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi

 

POZIV ZA POSTDOKTORANDE U JUŽNOJ AFRICI

Rok za prijavu: 9. mart 2015.

Južnoafrički istraživački odbor za naučnu komunikaciju (SciCOM) pri Univerzitetu Stelenboš objavio je poziv za postodktorande u oblasti naučne komunikacije koji poseduju doktorat i/ili interesovanja iz sfera nauke, tehnologije i društvenih istraživanja; razumevanja nauke u javnosti, sociologije nauke ili studija medija i nauke. Na ovaj poziv može da se prijavi svako ko je završio svoj doktorat u poslednjih pet godina. Obezbeđena je i dvogodišnja stipendija, s mogućnošću njenog obnavljanja na još dve dodatne godine. 

Istražite više na mvn3@sun.ac.za

STIPENDIJA U CERN-u 

Rok za prijavu: 1. mart 2015.

Grupa za komunikacije CERN-a, najveće laboratorije za fiziku čestica sa sedištem u Švajcarskoj, objavila je da je otvoren poziv za jednu stipendiju za naučne pisce, praksu za pisce, kao i za mesto fotografa. Rokovi za prijave su sledeći: 1. mart za stipendiju, 10. mart za praksu i 11. maj za fotografe.

Istražite više

POSTDIPLOMSKI PROGRAM U BRISTOLU

Rok za prijavu: 1. mart 2015.

Jedinica za komunikaciju nauke sa sedištem pri Univerzitetu Zapadne Engleske (University of the West of England) u Bristolu, Velika Britanija, organizuje svoje popularne postdiplomske programe u oblasti naučne komunikacije za one koji već rade kao naučni komunikatori ili planiraju da se bave ovim poslom. Ovaj program, koji pruža mogućnosti za kombinovani istraživački rad, zapošljavanje i rad na projektima, privlači veliki broj studenata iz čitavog sveta.

Istražite više  

KONKURS ZA KOORDINATORA U GARHINGU

Rok za prijavu: 13. mart 2015.

Direktorat za nauku iz Garhinga kod Minhena, pri Južnoj evropskoj opservatoriji, objavio je poziv za mesto kooridinatora ESO (European Southern Observatory) supernova centra.

Istražite više 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs