Konferencije

FISEC 16

Od 18. do 22. maja u SKC-u se održava međunarodna studentska konferencija FISEC 16

Druga međunarodna studentska konferencija zaštite životne sredine FISEC 16 održava se od 18. do 22. maja u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. FISEC 16 okuplja stručnjake iz prirodnih i društvenih nauka sa ciljem promovisanja multidisciplinarnosti. Program obuhvata interaktivna predavanja studenata i eminentnih stručnjaka, a u sklopu konferencije biće održano i više radionica.

Učesnici konferencije će imati priliku da se upoznaju sa izazovima i steknu iskustva u praksi, kao i da kroz uspostavljanje dijaloga između teorije i prakse doprinesu podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine. Idejni tvorac projekta je Udruženje zaštite životne sredine RIO, a jedan od koorganizatora ovogodišnje konferencije je Centar za promociju nauke.

Registracija učesnika počinje 18. maja u 16:30 i traje do 18 časova nakon čega sledi otvaranje konferencije i naučno-popularna tribina. Na tribini će govoriti Nikola Zdravković iz Centra za promociju nauke, Dr Biljana Stojković sa Biološkog fakulteta u Beogradu, Mario Šiljeg iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode iz Zagreba i Goran Sekulić iz organizacije World Wide Fund for Nature.

Drugog dana konferencije, 19. maja, Ivan Umljeić iz Centra za promociju nauke će održati plenarno predavanje ”Zašto pčele nestaju?”. Predavanje počinje u 9 časova, a na njemu će biti reči o faktorima koji ugrožavaju pčele i koliki je njihov značaj za opstanak čoveka.

Trećeg dana konferencija, 20. maja u 14 časova Ivana Horvat iz CPN-a održaće plenarno predavanje o odgovornom istraživanju i inovacijama, tokom kojeg će biti reč o dva velike međunarodna projekta na kojima je Centar partner: RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) i SATORI, o etici u istraživanju.

U subotu, 21. maja, Ivan Umeljić i Nikola Zdravković iz Centra za promociju nauke će održati radionicu ”Naučna komunikacija”. Radionica počinje u 13:30, a polaznici će se upoznati sa zanimljivim i efektivnim načnima naučne komunikacije. Posebno će se ukazati na neke važne smernice za publikovanje naučnih radova, a polaznici će se upoznati i sa istorijom naučnih publikacija i evolucijom naučnog članka.

Istražite progam konferencije FISEC 16

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs