TRIBINE

Putnik kroz vasionu i vekove

Uneskov simpozijum povodom godišnjice rođenja Milutina Milankovića održava se u sredu, 3. septembra, u 9.30 časova, u SANU

Skup  „Upravljanje vodama u zemljama u tranziciji u uslovima klimatskih i drugih globalnih promena, pouke iz paleoklime i regionalno modeliranje klime“ održava se u sredu, 3. septembra, u 9.30 časova, u svečanoj sali SANU. 

Simpozijum se održava pod pokroviteljstvom Uneska i Vlade Republike Srbije, a organizuju ga Srpska akademija nauka i umetnosti, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ i WSDAC – Centar za vode za održivi razvoj i prilagođavanje klimatskim promenama.

Istovremeno, udruženje „Milutin Milanković“ počinje s aktivnostima u utorak, 2. septembra, u 18 časova, u okviru stalne tribine „Otvoreni utorak“. Ove tribine posvećene su domaćim naučnicima i brojnim drugim temama iz raznih oblasti nauke.

Ovoga utorka biće prikazan film „Putnik kroz vasionu i vekove“, koji govori o životu i radu Milutina Milankovića. U prostorijama Udruženja moguće je pogledati i stalnu izložbenu postavku o najvažnijim događajima u biografiji ovog čuvenog naučnika.

U okviru prethodnog ciklusa, tokom prošle sezone, u Udruženju je održano 23 tematska skupa, kojima je prisustvovalo oko 1200 posetilaca, uz brojne predavače i učesnike. U okviru novog ciklusa obrađivaće se interesantne i aktuelne teme, ne samo u vezi sa Milankovićem već i ostalim srpskim velikanima, kao i drugim aktuelnim i zanimljivim temama iz drugih oblasti.

Udruženje „Milutin Milanković“ nalazi se u Pop Lukinoj 1B, a ulaz na tribine je slobodan.

Istražite više o Udruženju „Milutin Milanković“.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs