Konkursi

ESO merenje univerzuma

Otvoren konkurs za drugi ESO Astronomski kamp za učenike srednjih škola 

Eropska južna opservatorija (European Southern Observatory – ESO) i njihova Naučna terenska mreža (Science Outreach Network) u saradnji sa organizacijom za naučne i komunikacijske događaje Sterrenlab, drugi put zaredom organizuje astronomski kamp za srednjoškolce pod nazivom „Merenje univerzuma“.  

Kamp će biti održan u periodu od 26. decembra 2014. do 1. januara 2015. godine, u Astronomskoj opservatoriji Aosta Valley, smeštenoj u Sant Barelemiju (Nus, Italija). Nekoliko partnera, uključujući i ESO, obezbediće stipendije određenim kandidatima.

Na kampu će učenici obrađivati teme o udaljenosti u svemiru kroz predavanja, praktične aktivnosti i noćna posmatranja, koristeći opremu iz opservatorije. Osim toga, biće organizovane razne socijalne aktivnosti, zimski sportovi i ekskurzije. 

Taksa za registraciju iznosi 500 evra i obuhvata kompletan smeštaj u hotelu Sant Bartelmi, sve astronomske i rekreativne aktivnosti, ekskurzije, materijal, lokalni prevoz i osiguranje. Takođe, obezbeđen je i transport od aerodroma u Milanu, Malpensa, do opservatorije, dok je  prevoz do aerodroma individualan.

Mogu se prijaviti učenici uzrasta od 16 do 18 godina popunjavanjem formulara na sajtu Camp website do 20. oktobra 2014. godine, a lista izabranih 56 kandidata će biti objavljena 31. oktobra 2014. godine.

Više informacija na Camp website.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs