Naučni krug

ERC u Srbiji – praćenje događaja u Rektoratu uživo

Događaj u Rektoratu Univerziteta u Beogradu na kome se okupljaju predstavnici ERC-a i domaćih naučno-istraživačkih institucija, u četvrtak, 5. septembra, moći će da se prati uživo

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Evropski istraživački savet Evropske komisije (European Research Council – ERCzajednički organizuju događaj Mogućnosti za finansijsku podršku ERC-a: podrška najboljim istraživačima širom Evrope (ERC Funding Opportunities: Supporting excellent researchers all over Europe), u četvrtak, 5. septembra, u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Događaj je posvećen mogućnostima za finansijsku podršku koju ERC obezbeđuje najboljim istraživačima širom Evrope, a u Beogradu ovom prilikom gostuje dr Žan-Pjer Burginjon, predsednik Evropskog istraživačkog saveta.

Misija Evropskog istraživačkog saveta je da podrži naučna istraživanja najvišeg kvaliteta širom Evrope i pruži mogućnost talentovanim istraživačima i njihovim timovima da razviju ideje kojima pomeraju granice nauke u različitim oblastima, podstičući naučnu izvrsnost na najvišem nivou.

Događaj u Rektoratu Beogradskog univerziteta okupiće predstavnike nacionalnih institucija koje imaju važnu ulogu u podršci potencijalnih kandidata za ERC grantove, članove Naučnog saveta ERC-a, kao i predstavnike Izvršne agencije ERC-a, kako bi zajednički našli način da podrže naše najbolje naučnike i pomogli im da uspešno apliciraju.

Neki od učesnika programa i panela, pored predsednika ERC-a dr Žan-Pjer Burginjona, biće, između ostalih, dr Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dr Milica Đurić Jovičić, v.d. direktora Fonda za nauku Republike Srbije, kao i dobitnica ERC granta dr Magdalena Đorđević, iz Instituta za fiziku. O programu ERC stipendiranja govoriće dr Viktor Nedović, državni sekretar u MPNTR-u.

U uvodnom delu programa prisutnima će se obratiti Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Sem Fabrici, ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji, i dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu.

Program će moći da se prati uživo na ovom linku.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs