U Centru

Virtuelni Naučni klub

Aktivnosti našeg Naučnog kluba preselili smo na internet zbog pandemije koronavirusa – učestvujte u novim naučnim poduhvatima!

Zbog vanrednih mera usmerenih na sprečavanje širenja epidemije koronavirusa odlučili smo da aktivnosti našeg Naučnog kluba preselimo na internet. U našem virtuelnom Naučnom klubu možete da učestvujete u aktivnostima i sadržajima koji vas pozivaju u nove naučne poduhvate.

Za sve one koji su se sa nama družili i ranije, potrudićemo se da već poznatu atmosferu Naučnog kluba prenesemo kroz vaše računare i mobilne telefone. A za vas koji ste prvi put sa nama, spremite se da nauke, kako prirodne tako i društveno-humanističke, tehnologiju, matematiku i inženjerstvo upoznajemo na nesvakidašnji način, potpuno drugačiji od onog iz školskih učionica.

Tokom aprila, tema naših radionica je veštačka inteligencija. Sve o aprilskim radionicama možete saznati ovde.

Kako Instagram zna šta volim? Kroz seriju interaktivnih zadataka saznaćete više o algoritmima koji stoje iza društvenih mreža. Kako sve te društvene mreže znaju da baš volim pse, ili haljine, ili da sam se zaljubila? Na ovaj način, udubićemo se i u bolje razumevanje načina na koji funkcioniše ljudska inteligencija.

Koliko znaš o veštačkoj inteligenciji i robotici? Uzbudljivi kviz, koji možete da rešavate sa članovima porodice, daće vam zanimljive uvide o svetu robotike.

U maloj školi za robote, najmlađi učesnici mogu da učestvuju u razvijanju pametnih robota. Kako bi izgledao robot koji ide u školu? Šta bi mogao da uradi? Kako bi radio zadatke?

U našem virtuelnom Naučnom klubu vežbamo kritičko razmišljanje i kreativnost: kopamo po kuhinji, radnom stolu, rastavljamo stare igračke i intervjuišemo ukućane.

Teme kojima se bavimo u virtuelnom Naučnom klubu osmišljene su tako da prate i produbljuju školska znanja iz različitih prirodnih i društveno-humanističkih nauka. Metode rada su zasnovane na iskustvenom učenju, kao i praktičnom radu. Aktivnosti i materijale osmišljavaju naučni demonstratori, studenti različitih fakulteta, koji su obučeni za naučnu komunikaciju sa decom.

 

RADIONICE

Kako Instagram zna šta volim?

Koliko znaš o veštačkoj inteligenciji i robotici?

Škola za robote

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs