Конференције

Студенти и животна средина

Студентско удружење  организује прву Међународну студентску конференцију за заштиту животне средине и сродних наука примењивих у заштити животне средине

У просторијама Универзитета у Новом Саду ће се, од 14. до 16. новембра, одржати прва Међународна студентска конференција за заштиту животне средине и сродних наука примењивих у заштити животне средине, у организацији студентског удружења РИО из Новог Сада.

Конференција, која се први пут организује у Новом Саду, обухватиће велики број области значајних за заштиту животне средине. Предавачи ће сагледати све аспекте који утичу на животну средину и одрживи развој, а учесницима ће представити савремене технологије зеленог инжењерства и пермакултурне градње, као и савремене технологије пречишћавања отпадних токова. 

Осим гостујућих предавача из Македоније, Хрватске и Мађарске, на конференцији ће говорити и домаћи стручњаци у овој области, као и представници разних удружења који ће својим примерима добре праксе пренети стечена искуства и знања. 

Котизација за учешће на конференцији се не плаћа, а рокови за пријаву за учешће са научним радом или појединца и организација без научног рада су 10, односно 20. септембар. Формулар за пријаву се може попунити електронски на линку.

Организатори посебно позивају студенте да узму учешће на конференцији са својим докторским и мастер радовима, али и дипломским радовима који испуњавају услове комисије. 

Удружење заштите животне средине РИО је организација основана 2013. године од стране студената Природно-математичког факултета у Новом Саду, у циљу подизања свести младих и грађана о важности заштите животне средине. Интензивним радом, удружење РИО је успело да своју идеју прошири на регионалном нивоу и за сада су његови активисти студенти више факултета из Србије, Хрватске и Словеније. 

Више информација о конференцији потражите на UZZS-RIO.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs