Научни круг

Округли сто: Пракса демократизације научне комуникације са одраслима

Центар за промоцију науке учествоваће на међународној конференцији Adult education research and practice between the welfare state and neoliberalism, коју од 19. до 22. септембра, на Филозофском факултету у Београду, организује Катедра за андрагогију. 

Наш тим ће последњег дана конференције, у 9 часова, водити округли сто под називом The Practice of Democratizing Science Communication With Adult Learners, у жељи да покрене разговор о развоју научне писмености међу одраслим учесницима програма Центра за промоцију науке. Округли сто ће бити реализован унутар мреже Interrogating Transformative Processes in Learning and Education, а у дискусији ће учествовати Данијела Вучићевић, Бојан Кениг, Дамјан Јовановић, Петар Лаушевић и Јелена Јоксимовић, која ће и модерирати догађај.

Теме које настојимо да покријемо овом дискусијом покрећу питање комуникације истраживачких институција са становништвом, могућности дубине, дуготрајности и обухватности њиховог утицаја на развој научне писмености кроз пројекте попут Ноћи истраживача. Говорићемо и о могућностима грађанске науке и зашто је она изузетно важна у ери климатских промена, те којим механизмима се грађани могу укључити у стварање научних знања кроз пројекат TeRRIFICA. Тема дискусије је и повезивање дисциплина, првенствено уметности и науке, кроз програме какав је art+science и, коначно, трансгенерацијско учење унутар мејкерских пракси. 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs