Научни круг

Наука, привреда и друштво у САНУ

У Свечаној сали САНУ 2. и 3. јуна дешава се важан скуп о повезивању науке, привреде и друштва у Србији

 

Српска академија наука и уметности организује скуп под називом ”Наука, привреда и друштво у Србији” 2. и 3. јуна 2016. године у Свечаној сали САНУ у Београду. Циљ скупа је дијалог између представника приватног сектора, науке и државне управе и организације о препрекама када је у питању пренос научних резултата у привреду у Србији, као и повећање друштвеног утицаја науке. 

План је да се у току два дана смењују предавања и дискусије између представника јавног и приватног сектора, са неколико смерница које је понудио САНУ. Основне предложене теме су научно-образовне потребе привреде, улога науке у опоравку привреде, потенцијални правни и финансијски оквири за њихову бољу сарадњу, и друге. 

Међу учесницима скупа су представници САНУ, три министарства (привреде,  финансија и просвете, науке и технолошког развоја), ОЕЦД-а, различитих факултета и института, као и приватних и јавних компанија. САНУ планира да на основу скупа изда зборник, као и препоруке за потенцијална решења која планира да пошаље релевантним државним, јавним и приватним актерима.

Истражите више о званичном програму скупа.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs