izložbe

Nauka kroz zabavu

Registracija organizovanih poseta izložbe ”Nauka kroz zabavu” moguća je do 01. septembra 2017. godine

U Galeriji nauke i tehnike SANU, na adresi Đure Jakšića 2, od 11. do 25. septembra biće posstavljena izložba ”Nauka kroz zabavu”. Registracija organizovanih poseta biće omogućena do 01. septembra 2017. godine, a broj posetilaca je ograničen.

Izložba ”Nauka kroz zabavu” predstavlja inicijativu Univerziteta u Štutgartu i Instituta za fiziku Beograd, koji zajedno sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti i Centrom za promociju nauke sprovode ovaj program kako bi se kod dece razvilo interesovanje za fiziku i nauku uopšte. Slična izložba organizovana je sa velikim uspehom u nekoliko gradova Nemačke i Španije.

Izložba se sastoji od 18 eksperimenata vezanih za optiku, svetlost, magnetizam, elektrostatiku, superprovodnost. Svi eksperimenti su potpuno bezbedni i prilagođeni aktivnom učešću dece koja će moći svojim čulima kroz igru da otkriju različite fenomene. 

Izložba je pre svega namenjena učenicima starijih razreda osnovnih škola i mlađih razreda srednjih škola, a obilazak i učešće na svim vežbama traje oko 70 minuta. Zbog ograničenog prostora za vreme trajanja jedne sesije moguće je prisustvo maksimalno 40 učenika. 

Tokom trajanja izložbe učenici će moći da dolaze organizovano, prema utvrđenom rasporedu poseta škola, a izložba je otvorena i za sve ostale ljubitelje fizike svih uzrasta.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs