MANIFESTACIJE

Četvrti „Green Fest“

CPN učestvuje na Četvrtom međunarodnom festivalu Green Fest u Domu omladine, na kome će od 13. do 15. novembra publika videti filmove, radionice i izložbe na temu zelene kulture

Četvrti međunarodni festival zelene kulture Green Fest održava se od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda. Green Fest je festival koji se bavi edukacijom u oblasti očuvanja životne sredine, „zelenih“ proizvoda, inicijativa i tehnologija koje unapređuju ekološki pristup našem okruženju. 

Green Fest će biti svečano otvoren 13. novembra u 20 časova, premijernom projekcijom nagrađivanog filma „GMO OMG“, dok će program Festivala istog dana početi u 10 časova pre podne, edukativnim i kreativnim radionicama. U okviru filmskog programa će se naći 48 takmičarskih kratkih i amaterskih filmova iz 18 zemalja, kao i šest revijalnih filmova, od kojih će neki biti premijerno prikazani u Srbiji.

Festival zelene kulture pokrenuo je Centar za unapređenje životne sredine, organizacija građanskog društva čiji je cilj da podstakne zaštitu prirodnog nasleđa.

U želji da osnaži i podrži ovakve inicijative, CPN će na ovoj manifestaciji još jednom za beogradsku publiku predstaviti izložbu „Deset otvorenih pitanja nauke“. Pokrovitelj postavke je čuveni engleski fizičar, hemičar i popularizator nauke Filip Bol, urednik časopisa Nature, a selekcija predstavlja deset nerešenih naučnih problema.

Pored ove izložbe, CPN učestvuje i na panel-diskusiji sa temom „Procena uticaja medija na životnu sredinu“, koja će se održati u četvrtak, 14. novembra, u Domu omladine Beograda.

Green Fest je jedan od najvažnijih događaja sa temom životne sredine koji se tokom godine održavaju u Beogradu. U tri dana, posetioci Festivala će kroz filmove, radionice, diskusije i izložbe biti u prilici da se upoznaju sa novim trendovima, idejama i dilemama na polju očuvanja životne sredine.

Istražite više o festivalu Green Fest.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs