u centru

Vođene ture kroz „Inteligenciju biljaka“

Besplatne vođene ture kroz izložbu o životu biljnog sveta biće oragnizovane u Naučnom klubu Beograd do kraja decembra

Izložba „Inteligencija biljaka“, uz koju je, od sredine novembra, publika bila u prilici da vidi mnoga zanimljiva predavanja i tribine o životu biljnog sveta, biće otvorena do kraja decembra, abiće organizovano i nekoliko vođenih tura besplatnih za posetioce:

- u sredu i četvrtak, 6. i 7. decembra

- u utorak i sredu, 12. i 13. decembra

- u četvrtak, 21. decembra

Svakog od navedenih dana biće organizovana dva vođenja, od 12 i 18 časova.

Kako biljka čuje, vidi, miriše, oseća dodir i orijentiše se u prostoru? Zbog čega bi nekoga trebalo da interesuju biljke? Ako ni zbog čega drugog, onda barem zbog činjenice da čine 99 odsto biomase naše planete. Još jedan, ništa manje značajan razlog, jeste taj što su oblikovale, oblikuju, a i u budućnosti će oblikovati sastav Zemljine atmosfere tako da ona bude kompatibilna sa ostalim živim organizmima. Bez biljaka, život na kopnu, barem u sadašnjem obliku, ne bi bio moguć.

Svakog dana, u Maloj sali Naučnog kluba otvorena je Laboratorija u malom, gde posetioci mogu videti različite interesantne uzorke pod mikroskopima, učestvovati u eksperimentu sa klijanjem različitih biljaka i upoznati se sa Žutim zidom, koji pruža prikaz fundamentalnih razlika između naučnih radova i brojnih šarlatanskih i pseudonaučnih tekstova koji se danas mogu naći na svakom koraku, a tiču se biljaka.

Grupne posete najaviti preko mejla nk@cpn.rs.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs