U centru

Školarci na Sajmu tehnike

Učenici iz nekoliko gradova Srbije posetiće Sajam tehnike u organizaciji CPN-a i Beogradskog sajma

 

Povodom 62. Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća, koji se održava od 21. do 25. maja, Centar za promociju nauke i Beogradski sajam zajednički organizuju posetu učenika iz nekoliko škola širom Srbije.

Kao deo aktivnosti Centra, u okviru evropskih projekata Creations i Hypatia, finansiranih kroz program Horizont 2020, učenici iz Beograda, Ruskog Krstura, Pejkovca i Žitorađe biće u prilici da se upoznaju sa radom i rezultatima naučnih istraživača i stručnjaka čiji se proizvodi i tehnološka rešenja predstavljaju na ovom sajmu. Svojevrsni doprinos dualnom obrazovanju u Srbiji zasnovan je na praksama koje se razvijaju širom Evrope, a u koje je Centar za promociju nauke uključen kao inicijalni partner.

Evropski projekti Creations i Hypatia posvećeni su unapređenju nastave prirodnih nauka i matematike (STEM obrazovanje) i uvođenju savremenih pedagoških okvira. Projekat Creations podržava interdisciplinarnu saradnju nastavnika uključivanjem kreativnih i umetničkih postupaka u formalnoj nastavi prirodnih nauka, dok projekat Hypatia uklanja rodne i bilo kakve druge barijere i stereotipe kada su nauka i odabir naučne karijere u pitanju, pod motom „Nauka – ulaz slobodan!“.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs