У центру

Школарци на Сајму технике

Ученици из неколико градова Србије посетиће Сајам технике у организацији ЦПН-а и Београдског сајма

 

Поводом 62. Међународног сајма технике и техничких достигнућа, који се одржава од 21. до 25. маја, Центар за промоцију науке и Београдски сајам заједнички организују посету ученика из неколико школа широм Србије.

Као део активности Центра, у оквиру европских пројеката Creations и Hypatia, финансираних кроз програм Хоризонт 2020, ученици из Београда, Руског Крстура, Пејковца и Житорађе биће у прилици да се упознају са радом и резултатима научних истраживача и стручњака чији се производи и технолошка решења представљају на овом сајму. Својеврсни допринос дуалном образовању у Србији заснован је на праксама које се развијају широм Европе, а у које је Центар за промоцију науке укључен као иницијални партнер.

Европски пројекти Creations и Hypatia посвећени су унапређењу наставе природних наука и математике (СТЕМ образовање) и увођењу савремених педагошких оквира. Пројекат Creations подржава интердисциплинарну сарадњу наставника укључивањем креативних и уметничких поступака у формалној настави природних наука, док пројекат Hypatia уклања родне и било какве друге баријере и стереотипе када су наука и одабир научне каријере у питању, под мотом „Наука – улаз слободан!“.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs