У центру

Серијал радионица- Python на плочи

Центар за промоцију науке припремио је још једну серију радионица у оквиру Мејкерс спејса Научног клуба Београд

Овог пута, радионице су посвећене програмирању на популарној развојној плочи Raspberry Pi. Полазници и полазнице ће се упознати са основама рада са хардверским и софтверским аспектима система кроз низ једноставних пројеката који ће обухватати контролу светала, мотора и других електронских уређаја. Радионице почињу од 1. априла у Научном клубу Центра за промоцију науке, у улици Краља Петра број 46. Пријаве су обавезне због ограниченог броја места.

Након савладавања почетних задатака, фокусираћемо се на израду конкретних пројеката из ИоТ (Internet of Things) света попут даљинских управљача, система за реализацију паметне куће, контролу врата, капија, и других. Учесници и учеснице ће учити да пишу пројекте у програмском језику Python, па је потребно да поседују основно предзнање у макар неком од програмских језика.

Радионица се одржава у седам термина – почев од понедељка 1. априла, два пута недељно – понедељком од 17-19 часова и суботом од 12-14 часова, у просторијама Мејкерс спејса ЦПН (улица Краља Петра 46).

Учешће на курсу је бесплатно, али је број учесника и учесница ограничен на 15. Пријаве се врше електронским путем, а у оквиру пријаве потребно је да опишете вашу мотивацију за пријављивање и досадашње искуство са програмским језицима. Пријављени морају имати више од 16 година.

ЛИНК ЗА ПРИЈАВЕ 

Селекцију полазника и полазница вршиће модератори Владимир Вулићевић, програмер, и Предраг Давидовић из Центра за промоцију науке.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs