u centru

Scientix na Novim tehnologijama u obrazovanju

U okviru manifestacije Nove tehnologije u obrazovanju 8. juna biće održana radionica na temu mogućnosti za nastavnike u okviru projekta Scientix 

U petak, 8. juna, od 9 do 10 časova na manifestaciji Nove tehnologije u obrazovanju, biće održana radionica projekta Scientix.

Scientix predstavlja projekat iz okvira H2020 i čini najveću virtuelnu mrežu nastavnika STEM (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) disciplina. Ovaj portal  nudi besplatne resurse za nastavu, pohađanje vebinara i različitih kurseva, a omogućava svojim korisnicima da se umreže i ostvare  saradnju sa kolegama iz čitave Evrope. Centar za promociju nauke je nacionalna kontakt tačka za ovaj evropski projekat za period 2017 – 2019.   

Jasna Bogunović Marković, Scientix ambasadorka i direktorka Gimnazije u Lazarevcu će ispričati prisutnima više o mogućnostima koje pruža projekat Scientix i o iskustvima stečenim na razmeni nastavnika u Španiji putem Erasmus+ projekta. Nakon toga, učesnici radionice će imati prilike da čuju iz prve ruke kod Ivana Žunca, nastavnika fizike iz škole Nikole Tesle u Mirkovcima iz Hrvatske, kako se primenjuju resursi koje pruža Scientix u nastavi u Hrvatskoj.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs