у центру

Scientix на Новим технологијама у образовању

У оквиру манифестације Нове технологије у образовању 8. јуна биће одржана радионица на тему могућности за наставнике у оквиру пројекта Scientix 

У петак, 8. јуна, од 9 до 10 часова на манифестацији Нове технологије у образовању, биће одржана радионица пројекта Scientix.

Scientix представља пројекат из оквира H2020 и чини највећу виртуелну мрежу наставника СТЕМ (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) дисциплина. Овај портал  нуди бесплатне ресурсе за наставу, похађање вебинара и различитих курсева, а омогућава својим корисницима да се умреже и остваре  сарадњу са колегама из читаве Европе. Центар за промоцију науке је национална контакт тачка за овај европски пројекат за период 2017 – 2019.   

Јасна Богуновић Марковић, Scientix амбасадорка и директорка Гимназије у Лазаревцу ће испричати присутнима више о могућностима које пружа пројекат Scientix и о искуствима стеченим на размени наставника у Шпанији путем Erasmus+ пројекта. Након тога, учесници радионице ће имати прилике да чују из прве руке код Ивана Жунца, наставника физике из школе Николе Тесле у Мирковцима из Хрватске, како се примењују ресурси које пружа Scientix у настави у Хрватској.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs