Ноћ истраживача 2017

Scientix и Hypatiа у Научном камиону

У среду, 31. маја, у оквиру гостовања Научног камиона у Авив парку у Зрењанину биће представљени европски пројекти Scientix и Hypatiа

У оквиру пројекта Ноћи истраживача – Cool and Hot, у среду, 31. маја од 12 до 16 часова, у Научном камиону биће представљена два значајна европска пројекта у којима је Центар партнер – Scientix и Hypatiа.

Најпре ће од 12 часова бити одржана радионица за ученике у оквиру пројекта Hypatiа која има за циљ мотивисање младих да се заинтересују за СТЕМ дисциплине (енгл. science, technology, engineering, mathematics). Циљ радионице је да се ученицима представи како заправо не постоји подела на такозвана „мушка“ и „женска“ занимања, и да девојчице могу да буду и да јесу једнако добре у програмирању, математици, физици и другим областима за које погрешно мислимо да су намењене само дечацима.

Након тога, од 14 часова наставницима који посете Научни камион биће представљена Scientix мрежа – највећа виртуелна мрежа која окупља СТЕМ наставнике широм Европе, а који овим путем деле своја знања и активности, и предлажу нове педагошке приступе у настави. О овој великој европској Мрежи ће, поред представника Центра, говорити и национални Scientix амбасадори, преносећи своје искуство из досадашње праксе.

Научни камион Центра за промоцију науке гостоваће у Авив парку у Зрењанину у оквиру најаве Ноћи истраживача у периоду од 27. до 31. маја. Током пет дана организатори су преподневне часове наменили за предавања и радионице за ученике, док су вечерњи термини резервисани за научно-популарна предавања окренута широј публици.

Истражите више о пројекту Scientix

Истражите више о пројекту Hypatiа 

Истражите више о пројекту Ноћ истраживача

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs