u centru

Razgovor o knjizi „Bura informacija“

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti u Beogradu, 30. novembra, razgovaralo se o knjizi „Bura informacija: zašto ‛lajkujemo’?“

Razgovor o knjizi Vinsenta Hendriksa i Pelea Hansena, Bura informacija: zašto ‛lajkujemo’?, održan je 30. novembra, u 18 časova, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti u Beogradu, na Kosančićevom vencu br. 29. O knjizi su govoriti dr Ana Martinoli, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, dr Mašan Bogdanovski, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, i Marija Novaković, asistentkinja na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Moderator razgovora bio je Ivan Umeljić, urednik izdavaštva Centra za promociju nauke.

Ovo originalno delo, u izdanju Centra za promociju nauke, pruža detaljan uvid u savremena istraživanja tokova informacija koji oblikuju različite aspekte života u društvenom, ekonomskom i političkom pogledu. Knjiga upozorava na buru informacija koja je zahvatila savremeno društvo, a posebno na nekritičko usvajanje i korišćenje informacija prilikom formiranja mišljenja i donošenja odluka u duhu populizma.

Razgovor o knjizi organizovao je Fakultet dramskih umetnosti u saradnji sa Centrom za promociju nauke i Univerzitetom umetnosti u Beogradu, kao deo projekta „Populizam i mediji: jačanje participativnih praksi i javnog dijaloga“, koji podržavaju Fondacija za otvoreno društvo Srbija i Misija OEBS-a u Srbiji.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs