u centru

Radionica osnova veb programiranja za tinejdžerke

 U organizaciji Rail Girls 2. i 3. juna u prostorijama ICT hub-a u Beogradu, biće održana besplatna radionica osnova veb programiranja za tinejdžerke

Teenage Rail Girls Beograd je dvodnevna radionica posvećena devojkama od 13 do 19 godina, učenicama osnovnih škola, srednjoškolkama i onima koje su tek otpočele studiranje. To je prilika za učesnice da probaju nešto novo, probude ili potvrde interesovanje za informacione tehnologije, pa čak i da lakše donesu odluku o nastavku svog školovanja. Ovde će na praktičan način uz svoje mentore i mentorke, a ne samo kroz teoriju, videti jedan od segmenata programiranja i kako izgleda kada na kraju dana uspeš da napraviš svoj blog, veb stranu ili jednostavnu aplikaciju.

Radionica traje dva dana, u subotu i nedelju 2. i 3. juna i dešavaće se u prostorijama ICT hub-a (Kralja Milana 10). Prvi dan je predviđen za neophodne instalacije uz druženje i naravno prvi susret sa Ruby-em. Zahvaljujući kampanji “Inspiring Girls”, učesnice će prvog dana imati priliku da se upoznaju i sa ženama koje obavljaju različite poslove u okviru IT sektora i da u neformalnoj atmosferi sa njima razgovaraju o svojim budućim zanimanjima, pitaju ih sve što može da ih interesuje ili potraže savet i inspiraciju.

Takođe, u okviru projekta Hypatia, Centar za promociju nauke će održati radionicu na temu rodnih stereotipa koje postoje kao prepreka devojkama i devojčicama u izboru karijera u STEM oblastima.

Nakon pripremnih vežbi i uvoda u tematiku, drugog dana se počinje sa radom na izradi aplikacija. Na kraju dana sve devojke imaju šansu da ostvare vidljiv rezultat koji je nastaozahvaljujući njihovom trudu. Teenage Rail Girls Beograd radionica je mesto gde se učesnicama pruža prilika da pitaju, probaju, pogreše i uvide kako programiranje može da izgleda, kao i da istovremeno upoznaju druge ljude koji dele slična  interesovanja.

Radi se u malim grupama sa mentorom ili mentorkom koji će biti tu da vode ovo uzbudljivo i novo iskustvo učenja. Broj mesta na radionici je ograničen, a prijave će biti otvorene do popunjavanja kapaciteta. Kako bi učestvovale na radionici, potrebno je da polaznice ponesu svoj laptop.

Sve zainteresovane mogu da se prijave putem linka.

Za dodatne informacije posetite http://railsgirls.com/beograd 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs