У Центру

art+neuroscience: радионица Неуромаркетинг: како купити мозак?

ЦПН и Студентска секција Друштва за неуронауке припремили су радионицу кроз коју ћемо се  упознати са најуспешнијим применама технологија мерења можданих активности у сфери неуромаркетинга

Да ли знаш зашто за освежење радије бираш Кока-Колу, а не Пепси?  Како је то наш мозак увезан са рекламама које нас обасипају са свих страна, били ми њих свесни или не? Центар за промоцију науке и Студентска секција Друштва за неуронауке припремили су радионицу кроз коју ћемо се  упознати са најуспешнијим применама технологија мерења можданих активности у сфери неуромаркетинга. Која питања нам отварају неуронауке када је у питању механизам по ком доносимо одлуке и како се то одражава на нашу куповину? Расправљаћемо о томе да ли је реч о употреби или злоупотреби научних сазнања.

Радионица је заказана за среду, 27. новембар, од 18 до 20 часова, у Галерији науке и технике САНУ, на адреси Ђуре Јакшића број 2. Учешће у радионици је бесплатно, али је број места ограничен, па су пријаве обавезне путем линка. Радионица је осмишљена за старије од 16 година, a водиће је Сара Бољевић из Студентске секције Друштва за неуронауке.

Радионица је део манифестације art+neuroscience, првe програмскe активности Центра као иницијалног партнера пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције (European ARTificial Intelligence Lab – AI Lab), финансираног кроз ЕУ програм Креативна Европа. Настао као наставак изузетно успешне сарадње у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке  (European Digital Art & Science Network – Art & Science) Европска лабораторија вештачке интелигенције  укључује већи број иницијалних партнера из Аустрије, Словеније, Ирске, Шпаније и Србије, уз нове институције из Француске, Белгије, Данске, Холандије, Грчке и Грузије. У широком и свеобухватном домену вештачке интелигенције, пројекат ће се пре свега фокусирати на културолошке, психолошке и филозофске аспекте који су под снажним ударом нових технологија и научних открића. Више о манифестацији, као и комплетан програм, можете пронаћи на сајту манифестације.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs