u centru

Radionica – Meteorološka stanica

U okviru manifestacije art+science+makers CPN je sa gostujućim umetnicima organizovao radionice za sve zainteresovane. Više informacija o čitavoj manifestaciji možete pronaći na sajtu http://www.cpn.rs/artandscience

Da li vam je dovoljno toplo? Ili hladno? Koliko vlage u vazduhu vam odgovara? Kako da učinite da vam bude najprijatnije? Danas možete naučiti računar da vam to kaže. Meteorološka stanica pratiće i snimaće temperaturu sobe, kao i vlažnost vazduha oko vas. Možete joj reći na koliko stepeni se najlagodnije osećate i koliko „težak“ ili „suv“ vazduh vam prija, a ona će vam javiti kada je atmosfera upravo takva. Ovu stanicu napravićete sa svojih deset prstiju! I, ko zna, možda sutra umesto vas bude kontrolisala klima-uređaj ili grejalicu u vašem domu. Radionica se održava na engleskom jeziku, a izvodiće je srednješkolci, mladi saradnici instituta Kersnikova u Sloveniji, a namenjena je svima starijim od 16 godina.

Sajt: http://kersnikova.org/

Broj mesta na radionici je ograničen i za učešće se možete prijaviti na sledećem  linku.

Zajedno sa umetnicima i mejkerima iz regiona, autorima velike Mejkers izložbe, pripremili smo niz specijalnih radionica namenjenih mejkerima, naučnicima, umetnicima i svima onima koji streme ovim pozivima. Predavači će vas u višečasovnim ili višednevnim programima voditi kroz svoj kreativni proces, a u saradnji sa njima imaćete priliku da završite i sopstvene projekte.

Fokus radionica su meteorološke stanice, sistemi za ispitivanje vlažnosti tla, veza algoritama i poezije, hakovanje tela i pretvaranje čulnih informacija u digitalnu reč.

Učešće u radionicama je besplatno, a prijave za svaku radionicu dostupne su na sajtu manifestacije.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs