u centru

Radionica – Hello VVVVorld

U okviru manifestacije art+science+makers CPN je sa gostujućim umetnicima organizovao radionice za sve zainteresovane. Više informacija o čitavoj manifestaciji možete pronaći na sajtu http://www.cpn.rs/artandscience

Brojevi su u srži svakog umetničkog rada koji koristi digitalnu tehnologiju. Računar vidi samo jedinice i nule, i sve što mu govorimo na kraju mora biti prevedeno u ovaj mašinski jezik. Kako onda računar vidi opažaje koje mu prenosimo kroz senzore koji detektuju okruženje, ili kod koji mu pišemo? Kakav je dijalog između analogne i digitalne realnosti? Koristeći programski jezik vvvv (vizuelno programsko okruženje) učesnici će u realnom vremenu transformisati velike količine podataka koji stižu sa najrazličitijih senzora (mikrofon, arduino senzori, kinekt, leapmotion) u digitalna interaktivna okruženja. Pogledajte svet očima računara. 
Za uspešnost radionice, neophodno je prisustvo na svim terminima u kojima se radionica održava:
Radionica će se održavati u prostorijama Mejkers Spejsa, Kralja Petra 46 u sledećim terminima:

Četvrtak 29.11. od 16 časova
Ponedeljak 3.12. od 18 časova
Četvrtak 6.12. od 18 časova

Predavači će vršiti selekciju kandidata u skladu sa kapacitetima prostora. Broj mesta je ograničen na 12. Za rad na radionici učesnicima će biti potrebni laptop računari. CPN je u mogućnosti da obezbedi određen broj laptop računara. Autorka: Aleksandra Jovanić

Broj mesta na radionici je ograničen i za učešće se možete prijaviti na sledećem linku. Radionica je namenjena starijima od 16 godina. Prijave su otvorene do 26. novembra.

Zajedno sa umetnicima i mejkerima iz regiona, autorima velike Mejkers izložbe, pripremili smo niz specijalnih radionica namenjenih mejkerima, naučnicima, umetnicima i svima onima koji streme ovim pozivima. Predavači će vas u višečasovnim ili višednevnim programima voditi kroz svoj kreativni proces, a u saradnji sa njima imaćete priliku da završite i sopstvene projekte.

Fokus radionica su meteorološke stanice, sistemi za ispitivanje vlažnosti tla, veza algoritama i poezije, hakovanje tela i pretvaranje čulnih informacija u digitalnu reč.

Učešće u radionicama je besplatno, a prijave za svaku radionicu dostupne su na sajtu manifestacije.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs