У Центру

art+neuroscience: радионица Психолошка моћ плеса

ЦПН и студентска секција Друштва за неуронауке припремили су радионицу у оквиру манифестације art+neuroscience кроз коју ћемо се бавити везом између плеса и нашег мозга

Да ли волите плес? Ако је ваш одговор потврдан, онда вас позивамо да заплешете са нама у име науке! Центар за  промоцију науке и студентска секција Друштва за неуронауке припремили су за вас радионицу у оквиру манифестације art+neuroscience кроз коју ћемо се бавити управо везом између плеса и нашег мозга. Потреба за изражавањем емоција кроз покрет датира у прошлост колико и сам човек.  Научни радови, посебно од претходних неколико година, из области неуронаука баве се конкретно овом темом. Зашто плешемо и на који начин плес активира и мења људски мозак?

Радионица је заказана за суботу, 23. новембар, од 13 до 15 часова, у Галерији науке и технике САНУ, на адреси Ђуре Јакшића број 2. Учешће у радионици је бесплатно, али је број места ограничен, па су пријаве обавезне путем линка. Радионица је осмишљена за старије од 16 година, a водиће је Андреа Новаковић из Студентске секције друштва за неуронауке.

Радионица је део манифестације art+neuroscience, првe програмскe активности Центра као иницијалног партнера пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције (European ARTificial Intelligence Lab  AI Lab), финансираног кроз ЕУ програм Креативна Европа. Настао као наставак изузетно успешне сарадње у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке  (European Digital Art & Science Network  Art & Science) Европска лабораторија вештачке интелигенције  укључује већи број иницијалних партнера из Аустрије, Словеније, Ирске, Шпаније и Србије, уз нове институције из Француске, Белгије, Данске, Холандије, Грчке и Грузије. У широком и свеобухватном домену вештачке интелигенције, пројекат ће се пре свега фокусирати на културолошке, психолошке и филозофске аспекте који су под снажним ударом нових технологија и научних открића. Више о манифестацији, као и комплетан програм, можете пронаћи на сајту манифестације.

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs