U Centru

Predstavljanje Elemenata u Novom Sadu

U sredu, 22. maja, u 18.30, u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu, održaće se tribina posvećena najnovijem 16. broju časopisa Elementi

Na novosadskoj promociji biće predstavljen novi broj Elemenata koji donosi i jednu značajnu inovaciju u izdavaštvu na ovim prostorima, Augmeneted Reality aplikaciju „Seoba na ekrane“, koja pruža proširenje tekstualnog i grafičkog sadržaja o evoluciji našeg odnosa prema ekranima svih vrsta.

O ovoj aplikaciji, načinu na koji omogućava da ostvarimo potpuni doživljaj naslovne strane i ilustracija u tematu novog broja, ali i tome kako je nastala, govoriće Željko Lončar, predavač na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, koji vodi i studio za grafički dizajn DAYDREAM. Dr Igor Živanović, naučni saradnik sa Instituta za filozofiju i redovni saradnik Elemenata, govoriće o svom najnovijem tekstu „Evolucija lepote“, kao i o drugim temama o kojima je pisao za Elemente, a Ivan Umeljić, urednik časopisa, upoznaće podrobnije novosadsku publiku sa najinteresantnijim člancima iz poslednjeg broja. Program vodi Dušan Majkić.

Kulturna stanica Svilara otvorena je krajem prošle godine u Novom Sadu u cilju decentralizacije kulturnih sadržaja, a u susret 2021. godini, kada će taj grad biti Evropska prestonica kulture. Rekonstrukcijom stare fabrike za bojenje svile, otvoren je novi prostor za aktivnosti i kulturne sadržaje, a građani dela grada Podbara i celog Novog Sada, dobili su još jedan prostor za kreativno izražavanje.

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs