Документи

Позив на јавни дијалог о Нацрту програма промоције науке

ЦПН вас позива да своје коментаре и размишљања о овом документу пошаљете до среде 14. децембра

Центар за промоцију науке вас позива да се укључите у јавни дијалог о Нацрту програма промоције науке, научно-технолошких резултата и достигнућа. Овај документ се доноси за период од 2017. до краја 2019. године. 

Програм за промоцију науке, иначе, усваја Влада Републике Србије на предлог који, у складу са Законом о научно-истраживачкој делатности, припрема Центар за промоцију науке.

Како се наводи и у самом документу, он се доноси “у циљу развоја капацитета истраживача за ширење научне културе, подстицаја комуникације између научноистраживачких организација са државном управом, развоја различитих програма промоције науке и јачања ресурса за промоцију науке”.

Током протекле јесени, Центар за промоцију науке је припремио Нацрт овог Програма за наредне три године. У припреми Нацрта учествовао је низ експерата из различитих области од представника научне заједнице, преко организација цивилног друштва и других актера заинтересованих са промоцију науке.

Ток овог процеса приказан је у илустрованом Водичу за доношење Програма промоције, аутора Немање Ђорђевића, који је објављен у последњем броју часописа Елементи. 

Нацрт програма је доступан на посебној страници, а Центар вас позива да се и ви, као корисници различитих програма промоције науке, сада укључите у процес усвајања документа. Погледајте документ и  пошаљите нам до среде, 14. децембра, ваше коментаре, сугестије и предлоге.

Истражите текст Нацрта програма

Погледајте илустровани водич за доношење Програма

Укључите се у јавни дијалог

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs