u centru

Pekinška delegacija u poseti CPN-u

U organizaciji Centra za promociju nauke, predstavnici Pekinške akademije nauka i tehnologije će 14. oktobra posetiti Srbiju i tom prilikom razgovarati o daljoj saradnji u oblasti istraživanja i inovacija

Predstavnici Pekinške akademije nauka i tehnologije dolaze 14. oktobra u zvaničnu posetu Srbiji, u organizaciji Centra za promociju nauke, a na osnovu prethodno uspostavljene saradnje i planiranog potpisivanja krovnog ugovora o razumevanju. Ova poseta dolazi nakon gostovanja Centra u Kini, krajem maja i početkom juna ove godine, i učešća na konferencijama i sajmovima u Pekingu i Hohotu.

Delegacija iz Pekinga će ovom prilikom posetiti Rektorat Univerziteta u Beogradu, Institut za nuklearne nauke Vinča, Elektrotehnički fakultet i sam Centar za promociju nauke, dok će biti organizovan i sastanak sa predstavnicima resornog ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj ove posete su upoznavanje kineske delegacije sa naučnim potencijalom Republike Srbije, produbljivanje saradnje u oblasti istraživanja i inovacija, i planiranje zajedničkih aktivnosti u predstojećem periodu.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs