ЕУ пројекти

Почетак још једног ЕУ пројекта у Београду

Први међународни састанак још једног новог пројекта за који је ЦПН добио ЕУ финансирање, а бави се разумевањем природних наука, SciVis, одржаће се 11. и 12. децембра

Први састанак међународног пројекта SciVis, који је добио финансијску подршку у оквиру европског програма Еразмус плус, а у коме уз друге партнере из неколико европских земаља учествује и Центар за промоцију науке, одржава се 11. и 12. децембра у Београду.

Као код свих ЕУ пројеката, први, такозвани kick-off састанак поставља оквир у коме ће се учесници у програму кретати током наредне две године колико пројекат траје. 

У пројекту учествују институције МИНТ-Циркл, „Келт Ферлаг“ из Штутгарта, Универзитет „Чарлс“ у ПрагуДепартман за физику Универзитета у Кошицама, и Центар за промоцију науке у Београду, а пројекат координира Универзитет „Мартин Лутер“ из Халеа. Координатор пројекта је Мартин Линднер са овог универзитета који је водио многе међународне пројекте.

Првог дана учесници састанка, под вођством професора Линднера, представиће планиране активности и циљеве пројекта, док ће се другог дана детаљније посветити фазама SciVis-а, припремама за појединачне задатке, начинима праћења њихових остварења и моделима ширења пројектних активности.

SciVis означава пројекат Improvement of Interactive Methods to Understand the Natural Sciences and Technological Improvement, односно Интерактивне методе разумевања природних наука и технолошког напретка.

Пројекат је усмерен на два главна циља у складу са смерницама нових европских стратегија, образовања и науке: интерактивно информисање јавности о научним и технолошким иновацијама, али и развој обуке за будуће учитеље у оквиру појединих активности, односно области која се скраћено назива СТЕМ (од ЅТЕМ - Science, Tehnology, Engineering and Mathematics).

Учесници пројекта ће током боравка у Београду посетити Научни клуб Центра за промоцију науке и Музеј „Никола Тесла“, а разговараће и о широј примени резултата пројекта у региону и земљама из којих долазе партнери. 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs