u centru

Novi STEM obrazovni koncepti u Rumi

U utorak, 28. marta u OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” u Rumi od 12 časova biće održana radionica za nastavnike na temu novih koncepata u STEM obrazovanju

U utorak, 28. marta, od 12 do 14 časova u Osnovnoj školi ”Jovan Jovanović Zmaj” na radionici pod nazivom ”Naučno obrazovanje za odgovorno društvo” biće predstavljeni novi obrazovni koncepti u STEM oblastima kroz četiri važna evropska projekta u kojima je CPN partner – Scientix, STEM School Label, CREATIONS i Hypatia.

Scientix projekat čini virtuelna mreža nastavnika STEM (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) predmeta, koja omogućava njenim korisnicima, kako umrežavanje, saradnju sa kolegama iz cele Evrope, tako i besplatne resurse za inovativni pristup nastavi. Pored toga, ovaj projekat nudi i kontinuiranu obuku za nastavnike u vidu vebinara i kurseva. Scientix ambasadori, Jasna Marković i Nataša Majstorović, će na radionici podeliti svoje utiske iz ugla nastavnika, kao i detalje o Scientix portalu i o opštim mogućnostima koje pruža ovaj evropski projekat.

Drugi značajan projekat koji će biti predstavljen je STEM School Label koji ima za cilj prepoznavanje kao i akreditovanje škola na tlu čitave Evrope koje su uvele inovativne pedagoške okvire u nastavu STEM predmeta. Zatim, učesnike radionice očekuje i predstavljanje CREATIONS projekta koji pokušava da unese umetničke elemente u nastavu prirodno-matematičkih predmeta. Na kraju, sa učesnicima će se kroz projekat Hypatia razgovarati na temu akademskih rodnih stereotipa koji stoje na putu devojčicama i devojkama u opredeljivanju za karijere u STEM oblastima .

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs