u centru

Novi obrazovni koncepti u Požegi

U ponedeljak, 19. februara, u Gimnaziji i Tehničkoj školi u Požegi biće predstavljeni evropski projekti Scientix, STEM School Label, CREATIONS i Hypatia, koji promovišu nove koncepte u obrazovanju.

 

U ponedeljak, 19. februara od 12 do 14 časova u Gimnaziji i Tehničkoj školi u Požegi biće predstavljena četiri značajna evropska projekta u kojima učestvuje Centar za promociju nauke – Scientix, STEM School Label, CREATIONS i Hypatia.

Pod okriljem Scientix-a, kao najveće evropske mreže nastavnika prirodnih nauka, na čitavom evropskom tlu se povezuju nastavnici, njihove prakse i iskustva, i promovišu STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) i novi pedagoški pristupi. Ova mreža je posebno bitna zbog brojnih alata, sistema podrške i obuka za nastavnike koje se kroz nju stalno održavaju.

Nakon toga će biti predstavljen projekat STEM School Label koji ima za cilj da omogući prepoznavanje škola na evropskom nivou koje na inovativan način pristupaju podučavanju STEM predmeta. Tema radionice biće i Hypatia projekat koji se bavi osvešćivanjem akademskih rodnih stereotipa koji stoje na putu devojčicama i devojkama da se posvete nauci i opredeljuju za karijere iz STEM oblasti.

Konačno, program će biti zatvoren radionicom projekta CREATIONS koji donosi inovativne modele razvoja STEM obrazovanja, kroz zastupanje kreativnih metoda, zasnovanih na koracima istraživačkog učenja uz korišćenje elemenata umetničkog stvaranja. 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs