у центру

Нови образовни концепти у Пожеги

У понедељак, 19. фебруара, у Гимназији и Техничкој школи у Пожеги биће представљени европски пројекти Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа, који промовишу нове концепте у образовању.

 

У понедељак, 19. фебруара од 12 до 14 часова у Гимназији и Техничкој школи у Пожеги биће представљена четири значајна европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа.

Под окриљем Scientix, као највеће европске мреже наставника природних наука, на читавом европском тлу се повезују наставници, њихове праксе и искуства, и промовишу СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нови педагошки приступи. Ова мрежа је посебно битна због бројних алата, система подршке и обука за наставнике које се кроз њу стално одржавају.

Након тога ће бити представљен пројекат STEM School Label који има за циљ да омогући препознавање школа на европском нивоу које на иновативан начин приступају подучавању СТЕМ предмета. Тема радионице биће и Hypatiа пројекат који се бави освешћивањем академских родних стереотипа који стоје на путу девојчицама и девојкама да се посвете науци и опредељују за каријере из СТЕМ области.

Коначно, програм ће бити затворен радионицом пројекта CREATIONS који доноси иновативне моделе развоја СТЕМ образовања, кроз заступање креативних метода, заснованих на корацима истраживачког учења уз коришћење елемената уметничког стварања. 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs