u centru

Novi obrazovni koncepti u Nišu

U Naučnom klubu u Nišu u četvrtak, 22. februara, biće predstavljeni evropski projekti Scientix, STEM School Label, CREATIONS i Hypatia

U Naučnom klubu u Nišu, u četvrtak, 22. februara, od 17 do 19 časova biće održana radionica na temu novih obrazovnih koncepata u STEM disciplinama, na kojoj će biti predstavljena i četiri značajna evropska projekta u kojima učestvuje Centar za promociju nauke – Scientix, STEM School Label, CREATIONS i Hypatia.

Scientix je najveća evropska mreža nastavnika prirodnih nauka, koja povezuje nastavnike iz čitave Evrope i omogućava razmenu njihovih praksi i iskustava. Cilj ovog projekta je i promocija STEM disciplina (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) i novih pedagoških pristupa u ovim oblastima. Ova mreža pruža veliki broj alata, sistema podrške i mogućnosti za kontinuiranu obuku nastavnika. Učesnici radionice će imati priliku da iz prve ruke saznaju od Scientix ambasadora, Anice Tričković, detalje o Scientix portalu i mogućnostima koje pruža projekat.

Tema radionice biće i projekat STEM School Label koji će pružiti mogućnost akreditovanja škola na evropskom nivou koje imaju inovativne kurikulume iz STEM predmeta. Na radionici “Naučno obrazovanje za odgovorno društvo” nastavnicima će biti predstavljen i Hypatia projekat koji se bavi osvešćivanjem akademskih rodnih stereotipa, koji utiču na izbor karijera devojčica i devojaka u STEM oblastima.

Na kraju će biti održana i prezentacija projekta CREATIONS koji podstiče kreativne metode nastave u STEM oblastima. 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs