Ноћ истраживача

Научни камион у Лесковцу

Научни камион гостује од 7. до 11. јуна у Лесковцу као најава манифестације Ноћ истраживача

У сусрет осмој Ноћи истраживача Научни камион као путујућа лабораторија и простор за изложбе, радионице и предавања, гостује у Лесковцу од 7. до 11. јуна. Осим у Научном камиону, богат интерактивни програм за све узрасте одржава се и у Народном музеју и Градској кући. 

За време гостовања Камиона у приземљу ће бити постављена изложба ”Лесковац и његови људи на старим фотографијама”, док ће се на спрату одржавати радионице и предавања. Програм у Камиону траје сваког дана од 11 до 18 часова, а између осталог посетиоци ће моћи да виде поставку минерала, сазнају како се наслеђују крвне групе, да погледају микроскопске препарате паразита, слушају предавање о Царичином граду и сазнају како је човек ”направљен од звезда”.

У среду, 7. јуна, и петак, 9. јуна, ученици ће кроз посету Градској кући и радионице које су њој одржавају упознати градски живот у старом Лесковцу, а на истом месту ће у суботу, 10. јуна, моћи да се опробају у ткању. У Народном музеју ученици ће у четвртак, 8. јуна, имати прилику да виде 3Д реконструкцију Царичиног града из шестог века, који се налази недалеко од Лесковца, а осим тога правиће мозаике са мотивима овог града који је подигао Јустинијан Први.

Истражите програм Научног камиона у Лесковцу

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs