u centru

Kurs iz elektronike

Centar za promociju nauke u okviru Mejkers spejsa organizuje decembarski kurs elektronike za sve zainteresovane srednjoškolce, studente i ostale koje interesuje ova oblast

Kurs je osmišljen tako da vodi od osnovnih koraka u elektronici ka onim složenijim. Sva predavanja održaće se u Mejkers spejsu Naučnog kluba Beograd, u ulici Kralja Petra broj 46. Predavač i demonstrator je inženjer Vladimir Vulićević. Kurs je, kao i uvek, besplatan a prijave su obavezne zbog ograničenog kapaciteta. Otvoreno je 20 mesta.

Link za prijavu

Kurs je tako osmišljen da zainteresovanim učesnicima omogući da samostalno naprave prve korake u svetu elektronike i steknu znanja neophodna za dalje napredovanje u ovoj oblasti.

Kroz šest termina polaznici će se upoznati sa različitim elektronskim komponentama, prvo teorijski a potom i praktično, kroz direktan rad. Svi polaznici imaće priliku da sastave jednostavna elektronska kola prateći uputstva, ili da primene stečena znanja na sopstvene projekte. Moduli će obuhvatati: rad sa diodama, merenje i lemljenje; eksperimente sa osnovnim  komponentama; rad sa optičkim senzorom; rad sa tranzistorima; rad sa tajmerom; rad sa logičkim kolima.

Termini radionica:

Sreda 12.12., 19.12. i 26.12.  od 17.30 do 19.30 časova

Subota 15.12., 22.12. i 29.12. od 12 do 14 časova

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs