У центру

Курс 3Д штампе у Мејкерс спејсу

Од 8. октобра у просторијама Мејксерс спејса, у сарадњи са 3D republikom ЦПН организује бесплатан почетнички курс моделовања за 3Д штампу


Курс ће се одржавати понедељком и средом од 18 часова у просторијама Мејкерс спејса (Краља Петра 46), почев од 8. октобра. Учешће је бесплатно, али је број полазника, из техничких разлога, ограничен. У оквиру пријава које се врше електронским путем, неопходно је навести мотивацију за учешће и досадашње искуство. Селекцију полазника вршиће предавачи из редова 3D republike. Линк за конкурсирање налази се овде Пријаве се затварају 1. октобра. Учесници морају бити свршени средњешколци или старији.

Полазници курса ће имати прилику да науче основе 3Д моделовања у програму Fusion360. Циљ курса је да оспособи полазнике да осмисле своје моделе и идеје претворе у производе који имају употребну вредност. Такође, полазници ће научити како да 3Д моделе прилагоде 3Д штампи. На самом крају курса у просторијама 3D republike имаће прилику да се упознају са различитим технологијама адитивне производње.  Како би курс успешно завршили важно је да учесници присуствују свим терминима.

Курс се састоји од 8 двочаса распоређених у току четири недеље и додатног часа у просторијама 3D republike. Замисао је да полазници, учећи кроз рад, сваке недеље унапређују свој модел. Центар за промоцију науке припремио је сву потребну опрему за реализацију курса.

Предавач, Недељко Тица, дипломирао је индустријски дизајн на Факултету примењених уметности, освајач је неколико престижних награда и учесник бројних радионица, пројеката, семинара и ваннаставних активности из ове области.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs